SuperSint

Prachtig prentenboek op rijm van Zilveren Griffel en Gouden Penseel winnaars Maranke Rinck en Martijn van der Linden over de heldendaden van Sinterklaas. 
Met leuke weetjes over het paard van Sint, de appeltjes van Oranje en de speculaaspop, het grote boek en de gouden chocolademunten. Sinterklaas was eeuwenlang een held voor jongens en meisjes, arme mensen, vissers en zeelieden. En nu voor alle kinderen die graag zijn verjaardag vieren! Een fijn prentenboek met humor verteld en getekend door Zilveren Griffel- en Gouden Penseel-winnaars Maranke Rinck en Martijn van der Linden.

 

Koop het boek bij je lokale boekwinkel!

"Maranke Rinck brengt in een moderne raamvertelling op rijm origineel én geestig drie oude, enigszins bewerkte legenden over de goedheiligman bij elkaar."

Bas Maliepaard | Trouw

"Toen Marie haar nieuwste stripboek over Billy Spierbal las, en de superheld met superkracht de wereld aan het redden was… moest Odin nodig plassen, dus zei papa: ‘Hup naar buiten!' De wind was er een ijskoud winterliedje aan het fluiten.

Zo begint dit originele met humor vertelde verhaal over niemand minder dan Supersint. Een sinterklaasboek waarin een diepere laag zit. Een verhaal waarin geschiedenis en legende met het heden zijn verweven.


Een prachtig boek. Een raamvertelling in een prentenboek, een sinterklaasverhaal in het heden, drie klassieke volksverhalen met een verwijzing naar Noorse mythen en tradities die we nu nog kennen. Achterin wordt dit goed toegelicht en uitgelegd.

De illustraties van de verhalen ademen de sfeer van vroeger. De illustraties in het heden zijn kleurig fris. Alles is sfeervol en kenmerkend tot in detail voor Van der Linden. De eenden, de hond, kledingdetails, de fontein of de familie rat, aan alles is gedacht. De rijke tekst leest in vliegende vaart met woordgrapjes op goedlopende rijm. Alles klopt.

Het is groot sintplezier om dit boek op je leesplank te hebben staan en heel veel jaren voor te lezen of toch weer even zelf door te bladeren. Sprookjes bestaan niet, maar misschien is er wel een Supersint in jouw omgeving? Een klassieker voor iedereen v.a. 5 jaar en daarmee een dikke aanrader."

 

Tussen de boeken