• Kinderboekenschrijver
  • Ook prentenboeken & voorleesverhalen in opdracht
  • Workshops & lezingen leesplezier

De grappigste maiskorrel van de wereld!

 

De Bob Popcorn boeken zijn kinderboeken voor lezers van 6 - 9 jaar, over de avonturen van een maiskorrel met driftbuien en zijn vriendin Ellis. Met liefde gemaakt door bekroond- en veel vertaald duo kinderboekenschrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden. Om voor te lezen én om zelf te lezen.

 

Ellis houdt enorm van popcorn. Ze maakt het iedere middag in de magnetron. Maar op een dag gebeurt er iets raars, Een maiskorrel wil niet ploffen. Hij groeit en groeit, tot hij zo groot is als een kiwi. Uit de korrel ploppen twee beentjes en twee armpjes! Het wordt een mannetje. En hij kijkt heel erg boos...

Dit is het eerste deel van de Bob Popcorn serie, waarin Bob tot leven komt in de magnetron van Ellis en zij hem geheim probeert te houden. Een grappig en spannend verhaal met veel illustraties voor kinderen vanaf 6 a 7 jaar. Voorlezen en zelf lezen.

 

 

 

 

Dit is het tweede boek over Bob Popcorn. Opnieuw een grappig, spannend en fantasierijk verhaal met heel veel illustraties van Martijn van der Linden.

Ellis en de explosieve popcorn Bob zijn inmiddels de beste maatjes. Ze hebben samen een geheim project. Omdat hun school een gezonde school is geworden, delen ze stiekem popcorn uit. Maar Bob en Ellis lopen gevaar. Hun geheim dreigt verraden te worden. En de baas van de popcorn fabriek wil Bob terughalen. Gelukkig ontpopt Bob zich tot een geweldige spion!

Dit is het derde deel in de Bob Popcorn serie. Amerika, opgepast: hier komt Bob Popcorn! 

Ellis en Bob hebben een belangrijke ontdekking gedaan: Bob is niet de enige levende maiskorrel! Er bestaan er nog meer, in Amerika. En Bob wil ze dolgraag ontmoeten. Gelukkig mogen Ellis en haar vaders logeren op de boerderij van Boer Bill. In de zomervakantie vliegen ze naar Amerika. Daar wordt duidelijk dat Coraline, de directeur van de popcorn fabriek, nog veel gemener is dan Ellis en Bob dachten. Zal het ze lukken om haar tegen te houden, en alle levende maiskorrels te redden?

Recensies

 

"Geen getut, een gezonde portie onrecht en heel veel grappiger... ​ ​Wat een fijne serie is dit toch." 

Volkskrant recensent Pjotr van Lenteren

"Origineel explosief personage dat de potentie heeft om een geliefd kinderboeken figuur te worden."  

​Bas Maliepaard | Trouw

"Wedden dat ook jij van Bob Popcorn gaat houden? " 

Wonderland by Alice 
​​
"Het plezier spat van de pagina’s en dat werkt aanstekelijk." 

Jaapleest.nl

"Deze serie in wording verdient populariteit." 

Volkskrant recensent Pjotr van Lenteren
​​

"Op elke bladzijde van dit hilarische, strak en zo goed geschreven verhaal prijken schitterende, krachtige potloodillustraties... Zij maken het boek nog leuker, nog grappiger en nog toegankelijker." ​

Boekwijzer