"Na je bezoek in de klas wilden ze ALLEMAAL Bob Popcorn lezen. Wat een leesplezier!" 

Juf Anneloes - groep 5

Een live bezoek niet mogelijk? Denk dan ook eens aan een digitaal bezoek of een persoonlijk filmpje!

 

Schrijversbezoek

Vergroot leesplezier bij kinderen, ouders en onderwijsprofessionals... nodig een kinderboekenschrijver uit! Een schrijversbezoek heeft ALTIJD groots effect. Of het nou in de klas, bibliotheek, winkel of op een festival is.  Je regelt een bezoek via de Schrijverscentrale. Ik werk met groepen 1 t/m 6 en volwassen. 

 

Schoolbezoek groep 3 copyright @ Freddy Schinkel

Hoe nodig je mij uit voor een schrijversbezoek?

  • Je belt of mailt met de Schrijverscentrale en geeft aan wanneer en voor hoeveel mensen/groepen/uur je mij wilt uitnodigen. Eventueel ook of het voor een speciale gelegenheid is, zoals voor de Kinderboekenweek of Voorleesdagen. Je krijgt een indicatie van de kosten*.
  • De Schrijverscentrale vraagt daarna aan mij of ik kan. 
  • We spreken tarief, datum en andere specificaties af. Dit komt in een contract te staan.
  • De schrijverscentrale geeft tips over hoe jullie je goed op mijn bezoek kunnen voorbereiden, maar ruim vóór het bezoek heb ik met jullie contactpersoon ook nog  even overleg via de mail of telefoon.
  • Tijdens het (digitale) school/bibliotheekbezoek lees ik in ieder geval een stuk voor, vertel ik over mijn boeken en prikkel ik de fantasie van de deelnemers, ook door ze zelf actief bezig te laten zijn.
  • Voor volwassenen/studenten geef ik aan de hand van mijn boeken een inspiratielezing leesplezier eventueel in combinatie met een workshop speelprentenboeken of Bob Popcorn.

* Heel specifieke wensen voor een lezing of workshop,  of een reisafstand verder dan 1 uur van Rotterdam, kunnen de kosten verhogen.

 

Schoolbezoek copyright @ Freddy Schinkel